"Daca crezi ca esti sanatos sau nu, ai intotdeauna dreptate!"

5 P A S i

Ce este Tapping-EFT?

Tapping-EFT este un tratament alternativ pentru durerea fizica si suferinta emotionala. Este denumita si apasare sau presopunctura psihologic.

Oamenii care folosesc aceasta tehnica de tapotarea corpului poate crea un echilibru in sistemul energetic si poate trata durerea. Potrivit dezvoltatorului sau, Gary Craig, o intrerupere/blocaj a energiei este cauza tuturor afectiunilor/emotiilor negative si a durerii.

Desi inca se cerceteaza, Tapping-EFT a fost utilizata pentru a trata persoanele cu anxietate si persoanele cu tulburare de stres post-traumatic (PTSD).

Cum functioneaza Tapping-EFT?

Similar cu acupunctura, Tapping-EFT se concentreaza pe punctele meridiane - sau punctele fierbinti energetice - pentru a restabili echilibrul la energia corpului. Restabilirea acestui echilibru energetic poate ameliora simptomele pe care le-ar fi putut provoca o experienta negativa sau o emotie.

Pe baza medicinei chineze, punctele meridiane sunt considerate ca zone ale curgerii energiei corpului. Aceste cai ajuta la echilibrarea fluxului de energie pentru a va mentine sanatatea. Orice dezechilibru poate influenta boala sau blocajele energetice.

Acupunctura foloseste ace pentru a aplica presiune asupra acestor puncte de energie. Tapping-EFT utilizeaza varful degetelor pentru a tapota.

Tapotarea ajuta sistemul energetic al corpului sa se echilibreze prin trimiterea de semnale catre partea creierului care controleaza stresul. Ei sustin ca stimularea punctelor meridiane prin tapotare poate reduce stresul sau emotia negativa pe care o simtiti din cauza problemei dvs., restabilind in cele din urma echilibrul energiei perturbate.

Tapping-EFT in 5 pasi

Tapping-EFT poate fi impartit in cinci pasi. Daca aveti mai multe probleme sau frici, puteti repeta aceasta secventa pentru a o aborda si a reduce sau elimina intensitatea sentimentului dvs. negativ.

1. Identificati problema

Pentru ca aceasta tehnica sa fie eficienta, trebuie mai intai sa identificati problema sau frica pe care o aveti. Acesta va fi punctul dvs. tinta in timp ce tapotati.

2. Testati intensitatea initiala

Dupa ce va identificati zona cu probleme, trebuie sa setati un nivel de referinta de intensitate. Nivelul de intensitate este evaluat pe o scara de la 0 la 10, 10 fiind cel mai rau sau cel mai dificil. Scara evalueaza durerea emotionala sau fizica si disconfortul pe care il simtiti din cauza problemei dvs. tinta.

Stabilirea unui nivel va ajuta sa va monitorizati progresul dupa efectuarea unei secvente Tapping-EFT complete. Daca intensitatea initiala a fost de 10 inainte de atingere si s-a incheiat la 5, ati fi realizat un nivel de imbunatatire de 50%.

3. Configurarea

Inainte de a tapota, trebuie sa stabiliti o fraza care sa explice ceea ce doriti

Trebuie sa se concentreze pe doua obiective principale:

 • recunoscand problemele;
 • acceptandu-te in ciuda problemei
 • Expresia obisnuita de configurare este: "Chiar daca am aceasta [teama sau problema], ma accept asa cum sunt, profund si complet".

  Puteti modifica aceasta expresie astfel incat sa se potriveasca cu problema dvs., dar nu trebuie sa se adreseze celei altcuiva. De exemplu, nu poti spune: "Chiar daca mama mea este bolnava, ma accept profund si complet". Trebuie sa va concentrati asupra modului in care problema va face sa va simtiti, pentru a usura suferinta pe care o provoaca. Este mai bine sa abordam aceasta situatie spunand: "Chiar daca sunt trista, mama mea este bolnava, ma accept profund si complet".

  Pentru detalii .. clic aici,

  4. Secventa de atingere EFT

  Secventa de Tapping-EFT este tapotarea metodica la capetele a noua puncte meridiane.

  Exista 12 meridiane majore care oglindesc fiecare parte a corpului si corespund unui organ intern. Cu toate acestea, Tapping-EFT se concentreaza in principal pe urmatoarele:

  Punctele de Tapping

  punct.

  PK: Punctul Karate este localizat la mijlocul partii carnoase a marginii exterioare a mainii (orice mana), intre baza palmei si baza degetului mic sau.altfel spus. partea mainii pe care ati folosi-o intr-o lovitura de karate. Bateti viguros Punctul Karate cu buricele degetelor de la indexul si mijlociul celeilalte maini.

  punct.

  1.- IS:     Inceputul sprancenei, este punctul de inceput al Meridianului Vezica Urinara.

  2.- CO:    Coada ochiului,este punctul de inceput al Meridianului Vezica Biliara si punctul de final al Meridianului Trei Focare.

  3.- SO:    Sub ochii. Aici se actioneaza asupra Meridianului Stomacului.

  4.- SN:    Sub nas. este punctul final al Meridianului Intestin Gros.

  5.- B:       Barbie . Aici se afla punctul terminus al Meridianului Vas Conceptie.

  6. C:       Clavicula. este punctul final al Meridianului Rinichi.

  7. SB:     Sub brat. acest punct este legat de Meridianul Splinei.

  8. SP:     Sub piept. Acest punct stimuleaza Meridianul Ficatului

  9. IM:    Incheietura maiini. este locul unde se pot stimula mai multe meridiane energetice, in acelasi timp Meridianul inimii, Meridianul intestinului subtire, Pericard (Vase-Sex) si Meridianul Plamanilor.

  10.VC:   Varful capului. este mai mult o zona decat un punct. Stimularea acestei zone prin tapotare aduce o stimulare superioara Meridianului Vas Guvernor

  5. Testati intensitatea finala

  La sfarsitul secventei, evaluati nivelul de intensitate pe o scara de la 0 la 10. Comparati rezultatele cu nivelul de intensitate initial. Daca nu ati atins 0, repetati acest proces pana cand ajungeti la nivel 0.

  Inapoi la site clic aici,

  ======================================================================

  Constientizeaza importanta participarii ca Partener ProiectST si te vei bucura de ceea ce iti ofera viata pana la o varsta inaintata. Incepe chiar de astazi sa faci mici schimbari in stilul de viata ! Noi te vom ajuta !