Viata --- vazuta altfel !...

Avem in fata
Cea mai interesanta forma de a intelege Starea de sanatate
«P r o i e c t S T »

     T a p p i n g . . .Textul -- afirmatia problemei

Afirmarea problemei pregateste corpul energetic pentru deblocarea canalelor. Afirmare este compusa din doua parti:

.punct.

  • partea verbala, care va fi rostita de trei ori;
  • concomitent, se tapoteaza/ciocaneste punctul karate (PK), conform Figurii
Exemple de afirmatii:

- Daca aveti emotii la sustinerea unui examen, spuneti:

PK.- "Chiar daca am emotii pentru examen ma iubesc profund si ma accept asa cum sunt."

- Daca aveti migrena spuneti:

PK.- "Chiar daca am o migrena puternica ma iubesc profund si ma accept asa cum sunt." Este bine ca sa spuneti asa cum simtiti dumneavoastra nu asa cum e manierat sa vorbiti -- De exemplu in acest caz puteti spune, daca asa simtiti:

PK.- "Chiar daca ma doare capul asta de ma capiaza de imi vine sa iau un topor sa il tai f... mama lui de cap ca ma innebuneste de atitia ani...eu ma iubesc si ma accept asa cum sunt."

- Daca v-ati certat in public si ati fost agresat verbal si fizic, spuneti:

PK.- "Chiar daca sunt furioasa pentru faptul ca X si-a batut joc de mine ieri in fata prietenilor ma iubesc profund si ma accept asa cum sunt."

- Daca in ultimul timp v-ati ingrasat din cauza dulciurilor care va plac,spuneti:

PK.- "Chiar daca imi vine sa maninc toata ziua ciocolata si toata ziua nu ma gindesc decit la ciocolata eu ma iubesc si ma accept asa cum sunt."

- Daca in copilarie ati suferit din cauza unor evenimente, spuneti:

PK.- "Chiar daca tatal meu m-a batut de ziua mea de nastere si mi-a fost asa de rau, ma iubesc asa cum sunt si ma acccept asa cum sunt."

sau depinde de eveniment:

PK.- "Chiar daca fratii mei au spus de ziua mea de nastere cind aveam 8 ani ca sunt prost si idiot eu ma iubesc si ma accept asa cum sunt."

- Daca aveti cosmaruri sau somn agitat,spuneti:

PK.- "Chiar daca am cosmaruri in fiecare noapte ma iubesc si ma accept asa cum sunt."

- Daca aveti spaima de sobolani, gandaci, paianjeni sau alte vietati, spuneti:

PK.- "Chiar daca am o spaima de sobolani (sau numiti vietatea respectiva) ma iubesc profund si ma accept asa cum sunt."

- Daca aveti depresia spuneti:

PK.- "Chiar daca am depresie si sufar asa de mult si nu vad logica in a trai viata, ma iubesc profund si ma accept total asa cum sunt."

- Daca aveti dureri spuneti :

PK.- "Chiar daca am durerea din plaminul sting, jos eu ma iubesc profund si ma accept asa cum sunt."

"Intr-un sfarsit, puteam sa gandesc rational si sa fiu de ajutor. Am redus trauma care imi provoca anxietate si acum cand ma gandesc la asta, nu mai simt nimic. Acum, am o alta perspectiva asupra lucrurilor si pot sa duc o viata normal." In momentul de fata, ea preda EFT propriilor copii, ca sa ii ajute pe viitor.

EFT mai este cunoscut ca metoda "tapping". A fost inventata in anii '90 de un tip pe nume Gary Craig si se trage din teorii de medicina alternativa. In mare parte se bazeaza pe meridianele energetice (meridianele Chi) din medicina alternativa chinezeasca. Ideea de baza a acestui concept este ca meridianele energetice sunt sustinatorii vietii. Fiecare meridian corespunde cu o componenta majora a corpului. Cateodata, se pot forma blocaje de la emotii prea puternice sau traume, iar o sanatate optima necesita un curs energetic echilibrat..

"Toate informatiile acestor meridiane sunt stocate in subconstientul tău", explica Karl Dawson, un practician EFT. "Atunci cand apasam(ciocanim) in punctele respective e ca si cum apasam butoanele de resetare." In timpul procedurii, emotiile sunt eliberate gradual, pana cand excesul de energie se curata pentru a restabili echilibrul. In acupunctura, asta se obtine cu ajutorul acelor. Cu metoda "tapping", iti foloseslti degetele pentru a aplica presiune(ciocanit) in timp ce repeti niste cuvinte.

lista cu probleme/provocari clic aici

Pentru mai multe informatii clic aici

Ca de fiecare data - atitudinea - are o mare influenta/importanta. Nu trebuie sa spui cã nu ai timp sau nu ai bani pentru a avea un stil de viata sanatos care sa-ti aducã relaxare, dragoste de vita si atitudine pozitivã.

Innapoi la site clic aici,