"Daca crezi ca ești sanatos sau nu, ai intotdeauna dreptate!"

T a p p i n g . . .

Ce este Tapping!?

Atingerea, cunoscuta si sub numele de EFT (Emotional Freedom Technique), este o tehnica puternica de ameliorare a stresului. Tappingul se bazează pe principiile combinate ale presopuncturii chinezesti antice si a psihologiei moderne..

Studiile au aratat că atingerea scade cortizolul (adesea numit hormonul stresului) în corpul dumneavoastră. Organizatia Mondială a Sănătătii a anuntat că stresul este epidemia de sănătate a secolului 21..

Acest lucru se datorează faptului că stresul este legat de anxietate, crestere în greutate, probleme de somn, lipsă de motivatie, durere cronică, probleme de stomac si depresie. Atingerea este dovedită că reduce stresul, reduce cortizolul, îmbunătăteste somnul, reduce anxietatea, ameliorează durerea, creste productivitatea si multe altele!

Stresul este, de asemenea, dăunător sistemului imunitar, deoarece atunci când sunteti stresat, capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva antigenelor este redusă si sunteti mai susceptibil la infectii. Atingerea ajută la scăderea stresului si, la rândul său, permite sistemului imunitar să îsi facă treaba!

Deci, cum functionează totul?

Tehnica de bază Tapping necesită concentrarea asupra unei emotii negative la îndemână. Aceasta poate fi o teamă, o grijă sau orice problemă nerezolvată. În timp ce vă mentineti atentia mentală asupra acestei probleme, vă folositi vârful degetelor pentru a atinge de 5-7 ori pe 9 puncte meridian specifice ale corpului (informatii mai specifice despre aceasta mai jos).

Atingerea punctelor meridianului trimite un semnal calmant creierului, permitându-i creierului să stie că este sigur să te relaxezi. De exemplu, atunci când primiti vesti proaste de la seful dvs. sau începesi să vă faceti griji cu privire la evenimentele viitoare, acesta declansează o parte din creierul dvs. numită amigdala.

Când vă gânditi la amigdala, ar trebui să vă vină în minte un singur cuvânt:

frică.

Această parte a creierului este responsabilă pentru declansarea răspunsului la stres din corpurile noastre, eliberând hormonii legati de stres în sânge. De asemenea, cunoscut popular ca răspuns la "luptă sau fugi", este reactia naturală a corpului la o amenintare percepută.

Problema este că avem tendinta de a avea amigdala la conducere mai des decât ne dorim.

Răspunsul amigdalei este eficient atunci când vă confruntati cu un pericol din viata reală, dar dăunător atunci când doriti să vă simtiti calm si încrezător în timpul unei întâlniri cu mize mari. Si de cele mai multe ori, când acest lucru se întâmplă în corpul vostru, nu vă confruntati cu răspunsul de luptă sau fugă (sau înghet) din acelasi motiv pentru care au făcut strămosii nostri cu mult timp în urmă. Nu există tigru în pădure, dar răspunsul din corpul tău este acelasi.

Atingând aceste puncte meridiane (aceleasi utilizate în presopunctură) în timp ce vă gânditi la ceea ce vă provoacă stresul, vă ajută mintea să înteleagă că nu vă aflati în pericol fizic si că vă puteti relaxa în sigurantă, reducând nivelul de cortizol.

Atingerea vă oferă posibilitatea de a vă readuce viata în echilibru si de a reduce stresul în jurul relatiilor, finantelor, greutătii, durerii, temerilor si multe altele.

poza

Există dovezi stiintifice ale eficientei Tapping?

În ultimii ani, a existat un număr tot mai mare de cercetări incontestabile, care demonstrează că Tapping produce descoperiri reale si durabile.

Am colectat destul de multe dintre aceste studii de cercetare .

Dar între timp, iată câteva constatări demne de remarcat:

Atingerea reglează sistemul nervos si creste sistemul imunitar prin readucerea corpului în răspunsul sistemului nervos parasimpatic (relaxare). Acest lucru permite sistemului imunitar, sistemului digestiv, sistemului reproductiv si sistemului endocrin să functioneze asa cum ar trebui.

Reducerea stresului reduce, de asemenea, nivelul de cortizol din organism. Această reducere ajută capacitatea corpului dumneavoastră de a lupta împotriva inflamatiei si de a vă stimula sistemul imunitar.

Cel mai remarcabil studiu privind hormonii de atingere si de stres a fost un studiu reperat de Dr. Dawson Church, publicat în 2012 în prestigiosul Journal of Nervous and Mental Disease. Studiul a constatat că EFT Tapping a redus cortizolul semnificativ mai mult decât terapia traditională de vorbire sau odihnă. Puteti citi mai multe despre asta aici si puteti consulta, de asemenea, studiul replicat în 2020 de către Dr. Peta Stapleton

Care este istoria din spatele atingerii?

A început în 1980, cu un psiholog pe nume Roger Callahan. Dr. Callahan si-a combinat studiile în medicina traditională chineză cu cunostintele sale de psiholog.

Dr. Callahan a început o serie de investigatii pentru a dezvolta si perfectiona această tehnică, pe care a denumit-o "Thought Field Therapy" sau TFT. A fost destul de complex si a necesitat ca un practicant instruit să utilizeze algoritmi si tehnici specifice pentru a determina ce puncte meridiane să stimuleze pentru a obtine rezultatele dorite.

Gary Craig, instruit sub tutela Dr. Callahan în anii 1990, a învătat procedurile pentru TFT. El a început să îmbunătătească procesul prin crearea unei secvente mai simple, care sa poată fi învătată si repetată cu usurintă, chiar de către pacientul însusi, numindu-l Emotional Freedom Techniques sau EFT.

Mai recent, trei frati, Nick, Alex ?i Jessica Ortner au dezvoltat o modalitate de a face această tehnică simplă, dar puternică, accesibilă publicului de masă. Crearea unui proces numit Tapping Meditation au reusit să pună la dispozitie acest instrument în confortul propriei case.

Răspândirea Tapping a atras atentia comunitătii medicale din întreaga lume, ducând la mai multe studii clinice care au documentat eficacitatea sa incontestabilă.

Răspândirea Tapping a atras atentia comunitătii medicale din întreaga lume, ducând la mai multe studii clinice care au documentat eficacitatea sa incontestabilă.

Cum pot folosi Tapping în viata mea?

Milioane de oameni se multumesc cu vieti pline de sănătate precară si bagaje emotionale.

Nu stiu cum să realizeze vietile vesele si satisfăcătoare pe care le doresc, sunt blocati acceptând un stil de viată de traume emotionale, dureri fizice cronice, constrângeri si dependente, sau poate doar un sentiment gol în interior, conducând, asa cum a spus faimosul Henry David Thoreau, vieti de disperare linistită.

Ti se pare familiar? Există ceva care să te împiedice să te bucuri de viata ta?

Dacă esti ca multi oameni, s-ar putea să te simti prins, prins în acest ciclu. Te-ai săturat să te simti trist, deprimat, anxios, nemultumit si rău. Ati dori să cresteti, să înfloriti si să prosperati, punând trecutul în trecut. Vrei să fii cel mai bun, trăind o viată plină de liniste, bucurie si împlinire, de la o zi la alta si de la un moment la altul

Atingerea poate fi utilizată zilnic pentru a reduce stresul si anxietatea care interferează cu fericirea si bunăstarea ta. Puteti folosi Tapping pentru a vă ajuta să adormiti noaptea, pentru a vă ajuta să vă depăsiti teama paralizantă de a conduce si orice altceva dintre ele.

Multi oameni folosesc, de asemenea, Tapping în combinatie cu protocoale de la medicul sau terapeutul lor, asa că asigurati-vă că informati pe oricare dintre profesionistii dvs. din domeniul sănătătii ce pasi suplimentari luati pentru a vă sprijini bunăstarea.

Dacă vă întrebati "Pot folosi Tapping pentru ?" aruncati o privire la lunga listă de subiecte pe care le avem în prezent în aplicatia noastră Tapping Solution!

Deci, cum functionează totul?

Poti sa iei antibiotice ca sa te lupti  cu infectiile, sa te indopi cu aspirina ca sa nu mai simti dureri, sa-ti pui incheietura mainii in ghips sau chiar sa te oprezi de apendicita, dar pastilele si procedurile medicale nu te "vindeca". Ele reduc inflamatiile, se lupte cu bacteriile sau, in cazul unei fracturi sau operatii, fac posibila vindecare. Insa corpul se vindeca singur. Si o face intr-un mod uluitor. Cu ajutorul unor procese pe care noi nu avem inca puterea sa  le patrundem, corpul are de la nastere minunata capacitate de a se vindeca. Iata ca avem posibilitatea sa-l ajutam cu EFT

Constientizeaza importanta participarii ca Partener . . . . . si te vei bucura de ceea ce-ti ofera viata pana la o varsta inaintata. Incepe chiar de astazi sa faci mici schimbari in stilul de viata! Noi te vom ajuta!

Porneste motoarele